Intrebari frecvente

Care este cursul potrivit pentru mine?

Chartered Institute of Marketing (CIM) si Fundatia Communication in Advertising&Marketing (CAM) au cerinte si reglementari diferite, insa Oxford College of Marketing si Institutul de Marketing functioneaza acum si in Romania pentru a va ajuta sa alegeti cea mai potrivita optiune pentru dumneavoastra si sa incepeti de la cel mai inalt nivel posibil. Pentru ca noi sa va putem consilia si ajuta, va invitam sa ne contactati sau sa cereti oricand sfatul direct coordonatorului Centrului dumneavoastra de consiliere si suport de la Bucuresti, Oana Sav. Este posibil sa fie nevoie sa parcurgeti intai programul nostru Graduate Foundation pentru a va asigura ca intelegeti si stapaniti bazele teoriei de marketing si care va va permite sa fiti admisi ulterior la un nivel Chartered Institute of Marketing (CIM) cat mai avansat. Atentie! Unele centre de studii acreditate Chartered Institute of Marketing (CIM) nu iau in considerare experienta anterioara in domeniu sau studiile. Acest lucru inseamna ca este posibil sa fiti nevoit sa faceti un an de studiu in plus, deoarece ati fost repartizat la un curs sub nivelul dumneavoastra.

Cat dureaza cursul meu?

Cursurile pentru obtinerea calificarilor variaza, insa sunt flexibile pentru a va permite sa parcurgeti materia si sa treceti examenele in ritmul dorit de dumneavoastra. Perioadele mentionate mai jos sunt orientative si au la baza profilul studentului care lucreaza cu norma intreaga si studiaza la distanta. Daca aveti mai mult timp liber suplimentar la dispozitie este posibil sa parcurgeti rapid calificarile. Putem, in mod normal, sa adaptam un curs si sa gasim profesori care sa vi se potriveasca, astfel daca aveti intrebari cu privire la acest lucru, va rugam sa ne contactati. Certificatul Introductiv in Marketing – 6 luni Certificatul Profesional in Marketing – 12 luni Diploma Profesionala in Marketing – 12 – 18 luni Diploma Profesionala Postuniversitara (Nivel 1) – 12 – 18 luni Diploma Profesionala Postuniversitara (Nivel 2) – 6 – 12 luni Cursurile digitale Communication in Advertising&Marketing (CAM) dureaza aproximativ 12 luni, in functie de experienta dumneavoastra, care va poate oferi avantajul de a le parcurge mai rapid: Diploma in Marketing Digital – 12 luni Diploma in Media Digitala– 12 luni Diploma in Marketing Mobil– 12 luni Diploma in Evaluare si Analiza Digitala– 12 luni Diploma in Media si Branding Digital– 12 luni Diploma “Planificarea Campaniilor Digitale” – 12 luni Cursul Communication in Advertising&Marketing (CAM) dureaza aproximativ 12 luni, in functie de scutirile dumneavoastra Diploma in Comunicarea de Marketing – 12 luni Inscrierea la Oxford College of Marketing inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la cat timp va va lua un curs, deoarece daca nu finalizati cursul in timpul recomandat, spre deosebire de alte colegii, cu noi nu veti plati in nici un caz mai mult!

Cu cine studiez?

Veti studia cu practicieni de marketing cu experienta in marketing, consultanti, profesori universitari dar si examinatori cu experienta Chartered Institute of Marketing (CIM). Pentru toate lucrarile noastre, invatamantul la distanta si in clasele de predare pentru programele CIM si CAM, folosim doar limba engleza.

Ce fel de sprijin primesc pe parcursul studiului?

Pe parcusul cursului, veti fi contactat de profesori pentru a verifica daca gestionati cum trebuie volumul de munca. Daca lucrati pentru examinarea unui modul, va trebui sa prezentati temele echipei pentru a le nota si pentru a va oferi feedback. Daca pregatiti lucrarea unui modul, veti fi sprijinit de un profesor care va va ghida pe parcursul proiectului si va va oferi feedback in anumite momente pe parcursul orarului. Toti studentii nostri sunt sprijiniti de Managerul Centrului lor si exista, de asemenea, un Manager de curs disponibil pentru a va ghida de-a lungul cursului si pe care puteti sa-l contactati oricand aveti nevoie de ajutor.

Cat ma costa taxele CIM?

Singurele taxe care mai trebuie platite sunt: taxa pentru de a deveni membru Chartered Institute of Marketing (CIM) / Communication in Advertising&Marketing (CAM) si taxa pentru lucrari. Aceste taxe difera in functie de nivelul calificarii. Va rugam sa studiati tabelul de mai jos:

TAXE CIM PENTRU STUDENTII DIN  ROMANIA

Taxa anuala

Taxe evaluare

 Membru Lucrari Examene
Certificatul Introductiv £50 £55
Certificatul Profesional £50 £130 £130
Diploma Profesionala £50 £170 £170
Diploma Profesionala Postuniversitara Nivel 1 £224 £90 £90
Diploma Profesionala Postuniversitara Nivel 2 £224 £360 n/a
Urmatorii ani de MEMBRU – toate nivelurile £100
Calificarile CAM £144 £85 £65

Ce se intampla daca trebuie sa aman sau sa incetez studiul din cauza locului de munca sau din motive personale?

Intelegem ca situatia economica sau viata personala a studentilor nostri nu este scutita de probleme si din acest motiv incercam sa gasim solutii pentru a-i sustine pe studentii nostri in aceaste imprejurari si a le oferi suport pentru continuarea studiilor.

Cate ore de studiu ar trebui sa aloc invatarii?

Efortul individual depinde foarte mult de cunostintele si experienta anterioara. Din experienta cu studentii insa, estimam ca un volum de studiu intre 5 si 10 ore pe saptamana este suficient. E nevoie insa de studiu sustinut in perioada examenelor si cea de predare a lucrarilor.

Ce se intampla daca nu promovez un modul?

Daca nu promovati, va trebui sa reluati studiul pentru modulul respectiv. Daca nu promovati un examen al unui modul, va recomandam sa revizuiti si sa exersati cat mai multe intrebari de examen. Nu se percep taxe suplimentare pentru acest lucru. Pentru finalizarea lucrarii pentru evaluarea unui modul, aveti nevoie de un profesor personal care sa va ghideze si care sa va ofere feedback pe parcursul proiectului.

Care sunt ratele de promovare Oxford College of Marketing (OCOM)?

Ratele noastre de promovare din ultimii 4 ani de zile sunt cuprinse intre 83% si 87%. Suntem in mod constant in top, printre primele 2 colegii performante acreditate CIM. Rata de promovare la nivelul  lucrarilor este de 95%. Studentii Oxford College of Marketing (OCOM) au primit, de asemenea, premii speciale pentru examene si lucrari remarcabile: Castigatoarea premiului Global pentru Deciziile de Marketing Strategic 2009 Diploma Profesionala Postuniversitara Lauren McPeak. Castigatoarea premiului Global pentru Managementul Marketingului in Practica 2008 Diploma Profesionala Anna Johnson. Castigatoarea premiului Global pentru Managementul Performantei in Marketing, 2007 Diploma Profesionala Postuniversitara Laura Horncastle.

Este posibil sa ma razgandesc in legatura cu nivelul la care studiez?

Va oferim flexibilitate pentru a avansa mai rapid sau dimpotriva, pentru a reveni la un nivel anterior in cazul in care nivelul cursurilor sau al examenelor vi se pare foarte ridicat. Oxford College of Marketing (OCOM) ofera maxima flexibilitate studentilor in a alege nivelul de studiu potrivit. Daca incepeti studiul cu noi si sunteti nemultumit de nivelul la care sunteti, va rugam sa ne anuntati cat mai repede posibil si va vom trece la un alt nivel.

Pot studia modulele in orice ordine?

Ca student  la distanta puteti incepe oricand – astfel incat aceasta nu este o problema pentru dumneavoastra. Va oferim seminarii web, fisiere multimedia si materiale suplimentare ale programei pentru a ne asigura ca studentii se pot inscrie cu succes pe tot parcursul anului universitar. Examenele si lucrarile insa trebuie parcurse in ordinea si in functie de calendarul Chartered Institute of Marketing (CIM).

Cum pot intra in posesia cartilor?

Ca student la distanta veti primi din partea noastra 4 carti – insa daca doriti mai multe carti le puteti comanda la CIM Direct (http://www.cim.co.uk/shop/home.aspx) sau pe site-ulwww.amazon.com

Trebuie sa demonstrez ca stiu limba Engleza scris la un anumit nivel?

Veti avea nevoie de un nivel ridicat de engleza scrisa pentru a va putea finaliza studiile. Colegiul va solicita o dovada scrisa ca veti putea sa va indepliniti munca (de exemplu: competenta in limba engleza IELTS nivel 6.5 sau mai sus). Un test in limba engleza poate fi solicitat. Cum se studiaza la distanta cu Insitutul de Marketing si Oxford College of Marketing? Cea mai noua tehnologie E-learning cu seminarii web, note de curs, referinte manuale, referinte site-uri web, exemple si analiza intrebarilor de examen, teste ale progresului de sine, prezentari PowerPoint si fisiere multimedia pentru a actiona ca „aide memoirs” (ca un declansator al memoriei) pentru fiecare sectiune si video oferite de Oxford Learning Lab. Veti beneficia tot timpul de sprijin si suport. Toate cursurile si nivelurile au acces la sistemul de invatare on-line si echipa de asistenta (prin telefon sau e-mail).

Va verifica cineva daca sunt pe drumul cel bun?

Pe parcusul cursului, veti fi contactat de profesori pentru a verifica daca gestionati cum trebuie volumul de munca. Daca lucrati pentru examinarea unui modul, va trebui sa prezentati temele echipei pentru a le nota si pentru a va oferi feedback. Daca pregatiti lucrarea unui modul, veti fi sprijinit de un profesor care va va ghida pe parcursul proiectului si va va oferi feedback in anumite momente pe parcursul orarului si a calendarului de studiu agreat.

Cum functioneaza sistemul nostru on-line E-learning?

Materialele dumneavoastra de studiu includ si sistemul nostru online de invatare care va ofera datele de care aveti nevoie pentru a putea studia oriunde in lume – acasa, la locul de munca sau atunci cand calatoriti. Acesta va permite sa planificati si sa cititi in continuare, oferindu-va control total asupra materialelor dumneavoastra de studiu si flexibilitatea dorita pentru a se integra stilului dumneavoastra de viata. Indiferent cum alegeti sa studiati, aveti o poarta de acces de 24/7 pentru a invata. Cu Oxford College of Marketing (OCOM), optiunea de a studiu la distanta este un proces interactiv. Veti primi contact permanent din partea Colegiului si sprijin in orice moment. In plus, aveti posibilitatea de a initia si pastra legatura cu alti colegi si studenti din intreaga lume aflati la acelasi nivel de studiu ca si dumneavoastra. Oxford College of Marketing a introdus cea mai noua tehnologie Web2. Pentru a vizita site-ul demo al Sistemului de invatare on-line, va rugam sa vizitati http://oxcom.blackboard.com Logati-va cu nume utilizator – demosite si parola – trynow Dati click pe Demonstratie OXCOM si utilizati optiunile din partea stanga – partea verde a ecranului pentru a naviga pe site. Acestea sunt exemple in mare a ceea ce sistemul nostru de invatare va poate oferi – indiferent de nivelul si modul de studiu de care sunteti interesat.

Cum imi pot plati cursul?

Pentru studentii care isi finanteaza singuri cursurile – studentii pot plati integral sau pe modul

Studentii care isi finanteaza singuri cursurile pot plati restul de taxe cu card de credit/debit, transfer bancar sau cec. Scolarizarea si accesul la Sistemul de invatare on-line sau carti (doar pentru studentii Invatamantului la Distanta) nu vor fi furnizate pana in momentul in care aceasta plata a fost primita/inregistrata de catre Colegiu. Plati cu card de credit Exista optiunea de plata a unui curs cu card de credit, dar va fi perceputa o taxa suplimentara (un comision) de 3%. Pentru studentii finantati de compania la care lucreaza Foarte des, cursurile noastre sunt sustinute de catre angajatori si platite integral de catre companiile la care lucreaza studentii. In plus, adesea companiile includ obtinerea de calificari profesionale Chartered Institute of Marketing (CIM) sau Communication in Advertising& Marketing (CAM) sau ACCA in bugetul anual de training si dezvoltare profesionala a angajatilor. Pentru o oferta de cursuri customizata pentru compania dumneavoastra, va rugam sa necontactati.