FAQ - Întrebări frecvente

Găsiți mai jos răspunsurile la lista de întrebări frecvente adresate de profesioniștii interesați de cursurile noastre.

Care este cursul potrivit pentru mine?

Chartered Institute of Marketing (CIM) are cerinţe şi reglementări specifice legate de admitere pentru fiecare nivel de studiu şi un test de diagnoză care vă permite să vă testați cunostințele și să fiți admis la nivelul corespunzător.

Oxford College of Marketing și Institutul de Marketing funcționează acum și în România pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră și să începeți de la cel mai înalt nivel posibil.

Pentru a vă putea consilia şi ajuta, vă invităm să ne contactați sau să cereți oricând sfatul direct coordonatorului centrului dumneavoastră de consiliere și suport din România, Oana Sav. De asemenea, verificaţi calendarul nostru şi programaţi din timp participarea la una din serile noastre deschise pe care le desfășurăm periodic la Bucureşti.

Puteți parcurge întâi programul nostru Marketing Gateway pentru a fi siguri că întelegeți și stăpâniți bazele teoriei de marketing. Acest pas vă poate permite să fiți admiși ulterior la un nivel Chartered Institute of Marketing (CIM) cât mai avansat. Ulterior, dacă vă înscrieți la un program complet de certificare, taxa plătită pentru Marketing Gateway se va deduce din taxa totală de curs (tuition).

Solutiile puse la punct împreună cu Oxford College of Marketing ne permit să asigurăm o procedură de admitere cât mai flexibilă, care să ia în considerare atât experiența anterioară în domeniu, cât și studiile de profil. Acest lucru presupune că vă sprijinim să fiți admiși la cursul potrivit și la un nivel cât mai avansat, ceea ce înseamnă o economie de timp și de bani.

Cât durează cursul meu?

Durata de desfăşurare a cursurilor pentru obținerea certificărilor variază. Orarele noastre sunt însă flexibile pentru a vă permite să parcurgeţi materia şi să treceţi examenele în ritmul dorit de dumneavoastră.

Perioadele menționate mai jos sunt orientative şi au la baza profilul cursantului care lucrează cu normă întreagă şi studiază în varianta la distanţă. Dacă aveţi mai mult timp liber la dispoziţie sau alegeţi alternativa combinată cu weekenduri intensive şi workshop-uri la zi (blended learning) este posibil să parcurgeţi rapid un program de training şi certificare.

Vă oferim maximă flexibilitate, în aşa fel încât să nu plătiţi în nici un caz mai mult dacă, dintr-un motiv sau altul, aveţi nevoie să amânaţi un examen. De asemenea, indiferent de rezultatele la probele de evaluare, veţi avea acces la materialele de studiu până promovaţi toate examenele.

Cu cine studiez? 

Veți studia cu practicieni de marketing cu experienţă în marketing, consultanţi, profesori universitari, dar şi examinatori Chartered Institute of Marketing (CIM), care vă pot sprijini să înţelegeţi mai bine cerinţele şi procedurile de evaluare şi certificare.

Pentru fiecare lucrare sau examen, pe lângă suportul din platforma online sau trainerii şi tutorii care suţin cursurile la zi, workshopurile şi weekendurile intensive, veţi avea alocat un tutore personal, cu care veţi lucra individual şi care vă va ghida să realizaţi lucrarea sau planul de marketing pentru examen.

În ce limbă studiez?

Pentru toate materialele de studiu, cursurile, examenele şi lucrările noastre, platforma de studiu la distanță, webinarele şi cursurile pentru programele de certificare CIM, folosim doar limba engleză.

Cursurile de scurtă durată care nu sunt incluse în programele de certificare internaţională sau programele de training customizat cu traineri locali sunt susţinute în limba română.

Ce fel de sprijin primesc pe parcursul studiului pentru certificare internaţională? 

De-a lungul studiului pentru programul de certificare internaţională beneficiaţi de suport complex on-line, incluzând suport permanent pe platformă, webinare, corectare teme, tutori individuali şi manageri de curs dar şi offline, prin cursuri intensive la zi. De asemenea, beneficiați si de sprijin de la echipa de suport local din România. Mai exact, veţi avea acces la:

Cât costă taxele CIM?

Pentru a parcurge un program de certificare este nevoie să fiţi admişi ca prim pas într-un centru de studiu acreditat. Oxford College of Marketing, reprezentat în România de Institutul de Marketing şi More Marketing Solutions este cel mai mare şi mai puternic dintre ele.

Singurele taxe care mai trebuie plătite, pe lângă taxa de tuition sunt taxele CIM: taxa de membru şi taxa de evaluare.

Pe perioada studiului cu noi este necesar să deveniţi membru Chartered Institute of Marketing (CIM). După finalizarea studiului, nu este nevoie să continuati să plătiţi această taxă. Apartenenţa la comunitatea internaţională CIM şi taxa de membru vă oferă însă acces la o multitudine de carti, informaţii şi resurse, revista Catalyst şi webinare periodice gratuite susţinute de profesionişti din Marea Britanie.

Taxa de evaluare acoperă costurile legate de procedurile de corectare şi punctaj al lucrărilor şi planurilor de marketing pe care le veţi realiza pentru obţinerea certificării.

 

TAXE CIM PENTRU STUDENȚII DIN ROMÂNIA

Taxa anuală Taxe evaluare
   Membru Lucrari Examene
       
Certificatul Profesional £60 £145 £135
Diploma Profesională £60 £185 £175
       
       
       
       

 Ce se întâmplă dacă trebuie să amân sau să încetez studiul din cauza locului de muncă sau din motive personale?

Înțelegem că situația economică sau viața personală a studenților noștri nu este scutită de probleme și din acest motiv încercăm să găsim soluții pentru a-i susține în aceste împrejurări și a le oferi suport pentru continuarea studiilor.

De asemenea, cursanţii pot relua cursurile indiferent dacă se mută din ţară din motive profesionale sau dacă au achitat taxele în centrele noastre din România sau Marea Britanie. Astfel, chiar dacă aţi achitat taxele de curs în ţară şi doriţi să continuaţi studiul în Anglia, veţi fi admis la oricare dintre centrele noastre internaţionale, fără a plăti suplimentar.

Câte ore de studiu ar trebui să aloc învățării?

Efortul individual depinde foarte mult de cunoștințele și experiența anterioară. Din experiența noastră cu studenții, estimăm că un volum de studiu între 5 și 10 ore pe săptămână este suficient. E nevoie însă de studiu susținut în perioada examenelor și cea de predare a lucrărilor.

Numărul de ore recomandat de Chartered Institute of Marketing (CIM) pentru un modul de studiu este de 150 de ore dintre care 50 de ore ghidate (GLH- guided learning hours), care cuprind tot ce înseamnă studiu cu sprijinul profesorilor și tutorilor – webinare, feedback individual pe lucrări și planuri de marketing, workshop-uri și cursuri la zi – și 100 de ore de studiu individual – lectură, webinare înregistrate, podcast-uri sau teme individuale.

Ce se întâmplă dacă nu promovez un modul?

Dacă nu promovați un examen sau o lucrare de evaluare a unui modul, va trebui să reluați studiul pentru modulul respectiv. In acest caz, vă recomandăm să recapitulati teoria și să exersați cât mai multe întrebări de examen. Nu se percep taxe suplimentare pentru prelungirea perioadei de studiu în acest caz accesul la platforma on-line şi webinare.

Pentru finalizarea lucrării pentru evaluarea unui modul, vă punem la dispoziţie tutori din Marea Britanie care să vă ghideze şi să vă ofere feedback pe parcursul proiectului. Va trebui însă să achitați o nouă taxă pentru acest suport in valoare de 120 lire +TVA şi o noua taxă de evaluare CIM.

Care sunt ratele de promovare Oxford College of Marketing? 

Ratele noastre de promovare din ultimii 5 ani de zile sunt cuprinse între 83% și 87%. Suntem în mod constant în topul colegiilor performante acreditate CIM.

Rata de promovare la nivelul lucrărilor este de 95%.

Este posibil să mă răzgandesc în legătură cu nivelul la care studiez?

Vă oferim flexibilitate pentru a avansa mai rapid sau dimpotrivă, pentru a reveni la un nivel anterior în cazul în care nivelul cursurilor sau al examenelor vi se pare foarte ridicat. Oxford College of Marketing oferă maximă flexibilitate studenților în a alege nivelul de studiu potrivit. Dacă începeți studiul cu noi și nu considerați că sunteți la nivelul potrivit, vă rugăm să ne anunțați cât mai repede posibil și vă vom trece la un alt nivel.

Pot studia modulele în orice ordine?

Ca student la distanță puteți începe oricând să studiaţi cu noi, astfel încât aceasta nu este o problemă pentru dumneavoastră. Vă oferim webinare, fișiere multimedia și materiale suplimentare care susţin programa şi două orare alternative pe fiecare dintre cele trei sesiuni de evaluare CIM (aprilie, iulie şi decembrie) pentru a ne asigura că studenții se pot înscrie cu succes pe tot parcursul anului.

Mai mult, în noua programă alcătuită de CIM examenele și lucrările pot fi parcurse în ordinea aleasă de dumneavoastră: Digital Strategy, Strategic MarketingMastering MetricsCustomer Experience.

Dacă doriţi suport suplimentar, prin programul blended learning unde beneficiaţi de weekenduri intensive la Bucureşti, cu traineri din Marea Britanie şi workshopuri de suport pentru realizarea planurilor de marketing şi a lucrărilor de evaluare, vă recomandăm să urmăriţi orarele dedicate pentru a profita de acest suport.

Cum pot intra în posesia cărților?

Manualele sunt opționale și se comandă direct de la Chartered Institute of Marketing (CIM) sau de la partenerii noştri din România, librăria Okian.

Trebuie să demonstrez că știu limba engleză la un anumit nivel?

Veți avea nevoie de un nivel ridicat de limba engleză pentru a vă putea finaliza studiile IELTS nivel 6.5 sau mai sus.

Un test în limba engleză poate fi solicitat pentru admitere. Alternativ, puteţi opta pentru perfecţionare suplimentară pentru limba engleză alături de noi şi colegii din Marea Britanie.

Cum se studiază la distanță cu Institutul de Marketing şi Oxford College of Marketing? 

Aveți la dispotiziție cea mai nouă tehnologie e-learning cu webinare, note de curs, referințe manuale, referințe site-uri web, exemple și analiza întrebărilor de examen, teste ale progresului de sine, prezentări PowerPoint și fișiere multimedia pentru a acționa ca „aide memoirs” pentru fiecare secțiune și video oferite de Oxford Learning Lab. Veți beneficia tot timpul de sprijin și suport. Indiferent de cursul sau nivelul de studiu la care sunteți admis aveți acces permanent la sistemul de studiu on-line și la echipa de suport (prin telefon sau e-mail).

Va verifica cineva dacă sunt pe drumul cel bun?

Pe parcursul cursului, veți fi contactat de profesori pentru a verifica dacă gestionați cum trebuie volumul de muncă. Dacă pregătiți lucrarea unui modul, veți fi sprijinit de un profesor care vă va ghida pe parcursul proiectului și vă va oferi feedback în anumite momente pe parcursul orarului și a calendarului de studiu agreat.

Cum funcționează sistemul nostru de studiu la distanţă?

Sistemul nostru de studiu la distanţă vă oferă tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a putea studia oriunde în lume – acasă, la locul de muncă sau atunci când călătoriți, de pe laptop sau de pe telefonul mobil. Acest sprijin vă permite să planificați și să citiți în continuare, oferindu-vă control total asupra materialelor de studiu și flexibilitatea dorită pentru a se integra stilului dumneavoastră de viață. Indiferent cum alegeți să studiați, aveți o poartă de acces de 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru a învăța.

Cu Oxford College of Marketing opțiunea de studiu la distanță este un proces interactiv. Veți avea un contact permanent cu colegiul și in plus aveti posibilitatea de a iniția și păstra legatura cu alți colegi și studenți din întreaga lume aflați la același nivel de studiu ca și dumneavoastră.

Pentru a vizita site-ul demo al platformei de studiu on-line, vă rugăm să accesaţi linkul de testare de mai jos:

http://www.oxcomlearning.com/course/view.php?id=347

Logați-vă cu nume utilizator – guest și parolă – guest

Veţi avea acces la un exemplu de lecţie online pentru a putea vedea ce vă poate oferi sistemul nostru de învățare – indiferent de nivelul și modul de studiu de care sunteți interesat.

Cum îmi pot plăti cursul?

Centrul nostru de studii din România asigură prin More Marketing Solutions plata în lei, la cursul zilei şi achitarea taxei de curs în două tranşe de către cei care îşi finanţează singuri cursurile, la interval de două luni una de alta. Taxele se achită prin transfer on-line în contul RO51RZBR0000060013127649 deschis la RAIFFEISEN BANK.

Taxele CIM se pot plăti on-line cu card de credit/debit sau prin transfer bancar.

Accesul la platfoma de studiu on-line şi la cursurile la zi se face doar în momentul în care a fost înregistrată plata taxei de tuition.

Pentru studenții finanțați de compania la care lucrează, accesul la cursuri se face după ce a fost agreeat un contract sau a fost aprobat planul de training cu angajatorul. Foarte des, plata cursurilor noastre de certificare este susţinută de către angajatori şi plătită integral de către companiile la care lucrează studenții. În plus, companiile includ obținerea de certificări profesionale Chartered Institute of Marketing (CIM) sau ACCA în bugetul anual de training și dezvoltare profesională a angajaților, oferind motivaţie şi sprijin printr-o cheltuială deductibilă.

Pentru o ofertă de cursuri customizată pentru compania dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați.

Cursuri customizate

 

Scroll Up